Domů » Blog » Fotografování ve Žďárských vrších

Fotografování ve Žďárských vrších

Dne 20. - 22. 4. 2012 se již po několikáte uskutečnilo přátelské setkání fotografů v nádherném prostředí Žďárských vrchů. Hned ráno po snídani v sobotu jsme začali fotografovat ochočená zvířata. Velikým dárečkem pro fotografy byla malá lištička Bublina. Bublina nejprve nadšení fotografů nesdílela, ale pak pózovala jako skutečná modelka.

Dále se fotil puštík vousatý Miky, který fungoval jako vždy na jedničku. Miky střídal letovky se statikou a vznikaly úžasné fotografie. Některé snímky vidíte zde.

Jelikož dny předtím jezdíme po terénu a hledáme v danou roční dobu vhodná místa ke focení, tak jsem objevili krásnou zídku v lese. I když sova pálená v lese nežije, nemohla jsem odolat a Zuzanka pozovala skvěle.

Jak už to bývá, tak ne celý den bývá ideální světlo, a jelikož začalo svítit sluníčko a ne a ne se ztratit, tak jsme zvolili oběd. Po jídle jsme ale znovu začali fotolovit. Přejeli jsme na místo, kde se fotografovala opět liška Bublina a káně harisovo Afrodita. Afrodita létala skvěle, až najednou odlet a už byla v korunách stromů. Chvilku moji " trpělivost " zkoušela na stromě a hrála si se šiškami, ale nakonec slétla. Ani nevíte, jaký kámen mi spadl ze srdce.

Končili jsme sovou pálenou v protisvětle a opět vznikly neskutečné snímky.

Druhý den se fotografoval výr velký západosibiřksý Sibyla. Ta pozovala jako skutečná modelka.
Pak následoval jestřáb lesní Šajta, který mě velmi potěšil, jak spolehlivě fungoval. Konec krásného víkendu zakončil sokol stěhovavý Edmont.

Myslím, že se víkend opravdu vydařil a jelikož jsem vyhlásila fotosoutěž o nejlepší fotografii, a tentokrát to bylo velmi vyrovnané, protože tu fotili skvělí fotografové, tak vyhráli 3 fotografie.

Vítězné snímky vidíte zde:

Galerie k článku Fotografování ve Žďárských vrších

Petr Izdný - jestřáb lesní
Petr Izdný - jestřáb lesní
Robert Adamec - sova pálená
Robert Adamec - sova pálená
Jan Novák - puštík vousatý
Jan Novák - puštík vousatý

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
9123714
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Tento článek zatím nikdo nekomentoval.